top of page

INFORMASJON OG HISTORIE

 
Hafrsfjord Pistolklubb ble stiftet 13. November 1984. Klubben skyter de fleste program innenfor Norges Skytterforbunds program for pistol og revolver. Vi har også pistol og revolverskyting i programmer utenfor Norges Skytterforbund. Hafrsfjord Pistolklubb disponerer i samarbeid med Stavanger Pistolklubb og Stavanger Helsesportlag Bjergsted Skytebane som ligger sentralt i Bjergstedparken, 5-10 minutters gåtur fra torget i Stavanger. Skytebanen er et demobilisert bomberom og vi har disponert banen siden en gang på slutten av '80-tallet. Banen er godkjent for pistol og revolver opp til kaliber .505. Dette er den eneste innendørs 25 meters banen i distriktet som er godkjent for alle pistol og revolver kalibre.

HENNING HARRY THORSEN

 Leder

De fleste som har møtt Henning vet at han er av den sosiale typen med mang en god historie på lager. Han er også drivkraften bak klubben. Klubben hadde neppe vært den samme uten Henning bak roret!

Den beste ambassadøren noen klubb kan ha og alle føler seg velkommen i hans nærvær! Han er også en stor pådriver for å få deg ut i konkurransebanen foruten å være sterk pådriver for at det til stadighet serveres vafler i hula i Bjergsted.

LENE OLSEN WESTGÅRD

 

Styremedlem

 

Lene Olsen Westgård er en av klubbens trenere og selvutnevnte dekoratør

som er årsaken til at det står duft telys og ligger duker på bordene i oppholdsrommet. Nevner du ordet isvann (det er en svakt blålig farge) så kommer Lene til å skyte deg. Lurer du på hvem som eier den rosa og kamuflasje fargede skytebagen så trenger du ikke lure lenger. Lene liker ikke smell så hun skyter finpistol og skulle du ha behov for å få fikset tennene dine (etter å ha snakket varmt om fargen isvann) kan Lene hjelpe deg.

ARNE HODNE

 Nestleder

Arne er Hennings høyre hånd og med spesiell fokus på opplæring av nye skyttere. Han har alltid en idé om hvordan gjøre opplæring enda bedre. Han er ofte det første møtet med klubben hvor han har opplæring av alle nye skyttere. Han har også vært våpensamler i laaaaang tid og har meget god peiling på det meste av pistoler og revolvere som folk flest ikke har hørt om. Sterkt engasjert i det meste som skjer i klubben med en klar formening om hvordan ting skal være. 

789_SveinAndersen.png

SVEIN ANDERSEN 

 

Styremedlem

 

Svein er familiens lille moroklump. Han fungerer på omtrent samme måte som en solskinnsdag, du ser han også blir du i godt humør. Til daglig så holder Svein på å fikser biler, d.v.s. han har vel jobbet med å fikse biler så lenge nå at han har folk til å gjøre slikt for seg men har du et problem med Audien din så er Svein mannen. Har du andre problemer så kan sikkert Svein fikse de også.

LOGO3.jpg

NN

Kasserer

Kasserer rollen i klubben ivaretas midlertidig av leder

Kjell.jpg

KJELL RINGSTRAND

 
Styremedlem

Når du starter din karriere som skytter i Hafrsfjord Pistoklubb er Kjell en av de første menneskene du treffer på. En rolig avbalansert kar som ved første øyekast nesten kan virke litt beskjeden. Kjell er ikke beskjeden, han er gjennomtenkt og reflekterende og vurderer de fleste aspekter av en sak før han uttaler seg og det som kommer er det verdt å merke seg. Kjell er en av våre mest aktive pistoltrenere og det er veldig lurt å høre på hva han sier dersom du har tenkt å bli en god skytter 

1069_Paulsen.png

VIDAR VINJE PAULSEN

 Styremedlem

Vidar ViP er en av klubbens IT-eksperter og med særskilt fokus på de elektroniske skyteskivene og resultat-service. Er du i en konkurranse i Bjergsted så er det vanligvis han som sitter og lurer bak computeren der og sørger for at du kan følge med på andre på TV/data og mye annet. Mannen i kulissene som får det magiske til å skje slik at navnet ditt dukker opp på en monitor på skytebanen og du kan skyte konkurranser og sånt. 

KMKnaevelsrud.png

KARL MAGNUS KNÆVELSRUD

 Styremedlem

Hos Karl Magnus så ligger alltid smilet der på lur. Han kan nok kanskje oppfattes som mer av den stille og rolige typen men det er nok mest fordi det er så mange rundt ham som ønsker et ord med i laget i tide og utide. Når Karl Magnus først komme til orde så er det grundig og gjennomtenkt det som kommer...vanligvis. Trenger du hjelp til å flytte noe så er Karl Magnus mannen du vil ha på laget. Det er ingenting som er for tungt for Karl Magnus, ingenting. 

628_Øyvind_Vaaland.png

ØYVIND VÅLAND 

Styremedlem

Uten Øyvind stopper Norge. Det er ikke tull engang, du tenker neppe på det men grunnen til at den bussen du sitter på er på veien heter Øyvind. Til daglig mekaniker på tunge kjøretøy, d.v.s. når han ikke er i hula og trener med en eller annen slags pistol og der er han ofte. Øyvind er en del av opplæringsteamet vårt så du treffer han normalt mandager i offisielt ærend, men også en ivrig konkurranseskytter og ellers nærmest som fast inventar å regne. 

AEB_Gull_2022.png

ANN-ELIN BJØRNSEN

 
Vara styremedlem

En gang for veldig lenge siden så satt Ann-Elin i ro i 5 minutter, men det er veldig lenge siden. Annenhver Onsdag finner du henne høyt og lavt rundt i hula i Bjergsted, fikser opp og lager til og passer på at alle har det som plommen i egget. La deg ikke lure av Ann-Elins alltid smilende ansikt, møter du henne ute i konkurranse-banen kommer hun til å gjøre alvorlig skade på selvtilliten din, hun er nemlig en eminent skytter og ved enhver anledning så finner du henne ute på banen med Hammerli pistolen sin hvor hun stadig setter nye rekorder. 

857_SveinKristianRisa_InPixio.png

SVEIN KRISTIAN RISA

Styremedlem

 

Navnet forplikter sies det i noen sammenhenger og når du heter Risa i Rogaland så blir du automatisk koblet til jord, stein, sorpa og sånt-bransjen. Svein Kristian er intet unntak, født ute på landet med en presslufthammer som dåpspresang så er Svein Kristian den perfekte mannen når klubben holder til inne i et fjell. Uten Svein K. så hadde ikke elektronikken vår hatt sånt en fancy oppbevaringsplass. Egentlig best på data dog, sier han selv, han må være meget god på data.

909_Endre_Johannessen.png

ENDRE JOHANNESEN

Styremedlem

Er du innom hula på en mandag eller dersom du er en av de som skyter utenom ordinær åpningstid så er det høyst sannsynlig at du påtreffer Endre. Til vanlig en av gjengen som driver opplæring og bak et mildt og hyggelig ytre finner du en kreativ kar med hode og hjerte på riktig sted. Til daglig så driver Endre med noe fint som vel kalles facility management, i korte trekk, han får arbeidsplassen din til å virke slik at du kan gjøre jobben din. Det gjelder i klubben også, Endre er mannen som sitter på løsningene.

JAB.png

JAN ARVID BJERKESTRAND

 
Oppmann Bjergsted

Husker du da du bodde hjemme hos mor og far og alt bare var der alltid, rene klær lå på mystisk vis i hyller og skap og mat på bordet og sånt. I Bjergsted har dette fenomenet et navn, Jan Arvid, han er mannen som på mystisk vis bare sørger for at alt virker som det skal, det er blinkstativer, vafler, rent og pent og ja, ting bare er "guud". Er det noe galt med pistolen din? Jan Arvid er mannen som pusser og mekker, limer og trikser og får den til å virke igjen. Det er ingenting Jan Arvid ikke kan, det er bare noen ting han ikke har lært seg enda. 

913_Tore_Øian.jpg

TORE ØIAN

Styremedlem

Tore går i dress på jobb! også jobber han i et firma som heter DEA. Alle som har sett krimserier på TV vet hva den forkortelsen står for så han er antakeligvis en slags agent. Han påstår selv at han driver i oljebransjen men vi er noe skeptiske for gir du den mannen en hammer og sag så skjer det vitterligen ting i et forrykende temp. Tore påtreffes annenhver Tirsdag når han er skyteleder og kommer du tilfeldigvis innom temaer som restaurering av biler eller jakt har du og Tore noe å snakke om for å si det enkelt. 

bottom of page