top of page

Velkommen tilbake!


Fra og med tirsdag 12. mai 2020, åpner vi pistolbanen i Bjergsed igjen. I første omgang kun for organisert trening i de vanlige åpneingstidene, det vil si mandag, tirsdag og onsdag 17:30 - 21:00. På grunn av situasjonen, venter vi litt med å åpne for egentrening.Det er uhyre viktig at vi overholder smittevernreglene som er gitt av FHI/Regjeringen og Idretten så i så måte så ber vi alle om å ta turen innom på skyting.no og sjekke ut det som står om Covid-19/Korona der.


Det er oppslag i Bjergsted om gjeldende regler og vi forventer at alle som oppsøker hallen vår følger disse reglene. Personer som ikke innretter seg etter regelverket vil bli bortvist, i ytterste konsekvens vil vi bli nødt til å stenge igjen dersom folk ikke respekterer regelverket, det vil vi ikke men må vi så skjer det. 


Det er visse regler som gjelder. Det er påkrevd av alle at de vasker seg grundig i vasken helt ute ved den røde døren før de entrer lokalet. Her vasker en seg også når en forlater lokalet. Dersom en må benytte toalettet så skal det vaskes etter bruk av deg selv, klorbasert rengjøring vil stå fremme. 


Vaktene i lokalet vil foreta desinfisering av flater, håndtak etc. fortløpende. 

Inne på skytebanen vil vi skyte mot elektronikk nå i begynnelsen iallfall. Det vil også si at vi har begrenset skyting til kun å være med våpen i kaliber .22LR evt. .22 short. Det skytes fra standplass 1 eller 2 men ikke begge unntatt dersom det er familiemedlemmer som normalt er unntatt fra 1 meter avstand regel. Videre skytes det fra standplass 4 og 6 slik at vi kan overholde 1 meter avstand inne på skytebanen.


1 meter avstand skal det også være inne på oppholdsrommet og det er alles plikt til å påse at dette overholdes. Vi antar at det vil være plass til ca. 12 personer inne på oppholdsrommet med dette avstandskravet. 


Det er enkelte trange passasjer i Bjergsted, gangen inn fra den røde døren og gangen mellom oppholdsrommet og selve banen. Her har vi innført at det er personen som kommer utenfra som viker dersom to personer møtes. D.v.s. er du på vei inn på skytebanen og en person kommer ut fra selve banen er det personen på vei inn som går tilbake inn i oppholdsrommet. Tilsvarende kommer en utenfra og er på vei inn i oppholdsrommet og møter noen på vei ut så er det personen på vei inn som viker ut. 


Det vil bli hengt opp oppslag på døren inn til hallen med gjeldende regler. 


Viktig å vite er også at dersom du har symptomer som kan være Corona relaterte eller er i karantene så har du ingenting i hallen å gjøre - hold deg hjemme. Er du i risikogruppen så oppfordrer vi deg til å holde deg hjemme. Vi kan ikke se på deg om du er i risikogruppen det vet du best selv. 


Sist men ikke minst, faktisk kanskje noe av det viktigste. Alle som benytter hallen må registere seg enten elektronisk med brikke/kort eller skrive seg i baneprotokollen. Det gjelder absolutt alle. Vi er nødt til å kunne spore alle som har vært i hallen i tilfelle det skulle vise seg at noen

personer blir smittet slik at vi kan få tak i dem som har vært i nærheten av smittet person får vite dette og kan teste seg. 


Det kommer til å bli tilgang til utlånsvåpen. Personer som vil låne våpen vil få utdelt engangshansker (nitrilhansker) som tas på og som benyttes så lenge en bruker våpenet. Hansker beholdes på gjennom hele økten inntil våpenet er tilbakelevert. 


Vi oppfordrer alle til å anskaffe eget hørselsvern. Vi selger slike i klubben. Det vil være anledning til å låne klubbens hørselsvern, disse vil bli desinfisert mellom hver gang de er brukt men hørselsvern er regnet som personlig verneutstyr og alle burde ha eget. De svarte Peltor hørselvernene vi selger i klubben er noe av det beste en kan få til vårt bruk og de koster kr 200,-, en meget god pris. 


En liten formaning til slutt, alle skyteledere og vakter er orientert om regelverket vårt og at vi tar dette på høyeste alvor, vi vil ikke på noen måte at noen skal komme til skade eller bli syke som følge av de utøver idretten vår. Det vil også si at vaktene vil ha en ganske kort lunte når det kommer til brudd på smittevern reglene, personer som ikke overholder vil bli bortvist.

Vi har pr. idag ikke innført noe bookingsystem så det er "first come, first serve". Dersom det blir mye folk i lokalene så vil det være nødvendig at vi setter ut vakt i døren slik at flere personer ikke slipper inn før noen har gått ut. En kan med andre ord måtte påregne å bli stående utenfor med Henning eller andre en stund før en får slippe inn. Henning har sittet hjemme i hjemmekontor i 2 måneder snart og er lettere desperat etter noen å snakke med....dere er herved advart :-).


Vel møtt til skyting igjen, jeg har for ordens skyld lagt ved Risiko og Sårbarhetsanalysen klubben har foretatt i forhold til åpning. Dette er et dokument som har blitt sendt kommunens smittevernråd og er grunnlaget for at vi nå åpner. 


En aller, aller siste ting, vi har en del personer som er i ferd med å gjennomføre kurs. Vi vil prioritere at de får gjort kurset sitt ferdig men det kan bety at vi må bruke mer av mandagene siden vi kun kan ha 3 personer på standplass til enhver tid. 


Med vennlig hilsen

Hafrsfjord Pistolklubb

Siste innlegg

Se alle

Årsmøte i Hafrsfjord Pistolklubb

Årsmøtet i Hafrsfjord Pistolklubb vil bli avholdt torsdag 7. mars klokken 18:00. Møtet vil som vanlig finne sted i National Oilwell Varco (NOV) sin kantine i Lagerveien 12A på Forus. Normalt varer møt

Comments


bottom of page